Het werk van Boormans is tot nu toe in vijf periodes in te delen. 1 Figuratieve periode (70'er jaren) 2 Symbolisch abstracte periode (eind jaren70 - halverwege 80'er jaren) 3 Symbolisch constructivistische periode (80 en 90'er jaren) 4 Periode van de driehoeken (90'er jaren) 5 De huidige kleurrijke periode (nieuwste werken).

uit 1900 tot 1901 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Indío Suêno

1901

Indiaanse droom van bovenaf gezien.

Samen op de bank

1901

Twee figuren in samenspraak op een bank.

Watch your back

1901

Wees waakzaam

Ontworsteling

1900

Ontworsteling. Dit beeld ging vooraf aan " Baas boven Baas". Het is in een door mijzelf ontwikkelde techniek vervaardigd.

Opzich(t)

1900

Opzich(t). Dit concept voor brons straalt fierheid, kracht, macht en zelfverzekerdheid uit. De gefigureerde persoon wil overduidelijk aanzien genereren en ervan genieten, doch de ronde openingen geven de betrekkelijkheid daarvan weer. Zie; de wind heeft namelijk vrij spel. De "t" in de titel verwijst naar de mogelijke last van menselijke opzicht. De titel zonder "t" is een verwijzing naar eenzaamheid.  

Organische kracht

1900

Organische kracht is net als het beeld "Organische vorm" in periode 4 tot stand gekomen. Bij "Organische kracht" gaat ze verder. In dit beeld heeft ze getracht een stukje natuurkracht bloot te leggen.De knoest, het is geen knoest, heeft zich ontworsteld aan de materie. Wat gebeurt er en wat niet? Wat is schijn en wat is werkelijkheid? Iets, dat we dagelijks om ons heen kunnen zien of niet? Dit beeld staat gevat in een roestvrijstalen verrijdbare constructie.  

Organische vorm

1900

De titel "Organische vorm" is een duidelijke omschrijving. De vloeiende lijnen, zoals die in de natuur veelvuldig zichtbaar zijn, hebben haar geïnspireerd tot deze vorm. Ook nu weer blijkt een van haar inspiratiebronnen aan onze Hollandse kust te vinden te zijn.  Dit beeld kwam in periode 4 tot stand.

Wijdbeens

1900

" Wijdbeens" is een beeld dat in periode 4 ontstaan is .Een humoristisch beeld. Het lijkt de draak te steken " met de huidige overdreven aandacht voor sex, middels de media etcetera. Deze lady straalt  het "kom maar op wie er durft " uit. 

Wilskracht

1900

Het beeld met de titel  "Wilskracht" heeft een universele betekenis. Een houding van "kom maar op" en probeer mij maar eens onderuit te halen. In dit beeld wordt een stukje oerkracht getoond, die in elk mens schuilgaat. Deze oerkracht is vaak voelbaar in haar werk. Het beeld is uitgevoerd in monoliet. ( Eigen techniek)

Baas boven baas

1900

  "Baas boven baas" is het vervolg op een beeld dat de titel "de ontworsteling" heeft meegekregen.   Het beeld is vervaardigd in monoliet. (Eigen techniek)

La Femme

1900

La Femme. De titel geeft al aan dat de vrouw een belangrijke plaats op aarde verdient. De vrouw wordt hier groots uitgebeeld. Zij maakt een grote beschermende beweging. Wat het uitgebeelde figuur wil, kan of moet beschermen laat ze verder aan de toeschouwer over. " Haar beelden leiden vaak tot bespiegelingen en helpen vaker een communicatie tot stand te brengen tussen toeschouwer en kunstenaar".  Dit beeld is in een geheel eigen techniek vervaardigd, nl. MONOLIET. De kleur is deels in het beeld verwerkt en deels, waar nodig, aan de oppervlakte versterkt. MONO betekent dat het hier een unicum betreft en LIET staat voor steen (afgeleid van het Griekse woord "lithos", hetgeen "steen" betekent).

Indío Pajaro

1900

  Indío Pajaro, Indiaanse vogel. Vrijheidssymbool bij de Inca's. Tijdens haar studiereis door Zuid-Amerika, waar ze kennismaakte met de rijke cultuur van de Inca's bleek de vogel in het verre verleden een belangrijke plaats bij de indianen ingenomen te hebben. De vogel, die moeiteloos de steile hoogte bevloog. Hij wist een "verbinding" tussen de verschillende stammen teweeg te brengen. Deze vogel is in een geheel eigen techniek vervaardigd. Het betreft een laminatie in cement.

Tweeëenheid

1900

Twee geabstraheerde figuren, uitgevoerd in Sienna travertino. Dit beeld toont een nauwe verbondenheid tussen een man en vrouw, waarin op subtiele wijze de aandacht gevestigd wordt op de nog heersende maatschappelijke hiërarchische verhoudingen.