WELKOM OP DEZE SITE!

Academische opleiding, richting Monumentale Vormgeving.

Aanvankelijk werkte ze uitsluitend in natuursteen van soft tot superhard en wel "taille directe". Nadien zijn er langzaam maar zeker beelden in een andere geheel eigen techniek ontstaan. De uitdaging van de techniek in combinatie met datgene wat zij onbewust en bewust tot uitdrukking wilde en wil brengen waren en zijn daarbij haar richtlijn.

Vanuit haar diepste gevoel ontstaat haar werk.

Techniek is daarbij een voorwaarde. Elk nieuw idee of ontwerp vraagt om het meest geschikte materiaal om dat tot uitdrukking te brengen. Daarbij steeds verder doordringen tot het ware zijn is  haar drijfveer. Haar nieuwe werk valt op door een strakkere belijning en het kleurgebruik.

Bij het beeldhouwen wordt door haar vaak een THEMA gehanteerd. Gezien de mens centraal staat in haar werk hanteert ze thema's als: Relativiteit, Loslaten, Introvertie, Extravertie enz.

Het tekenen en schilderen is voor haar een belangrijke tegenhanger van het zware beeldhouwwerk. De onderwerpen die zich moeilijker laten vertalen in een plastische vorm, kunnen zo toch tot uitdrukking gebracht worden. Er worden door Boormans dan meerdere onderwerpen gehanteerd, die niet direct tijdgebonden zijn.

De rode draad in haar werk kan gekarakteriseerd worden door drie M´s: MENS, MYSTERIE en MATERIE.

Maak een afspraak en kom genieten van de diverse kunstwerken van Marie-Jacqueline Boormans. Daarnaast zijn er werken aanwezig van graficus Wim Kooijman en stockwerk van diverse eveneens nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Laat u verrassen!